PSIHOLOŠKO SVETOVANJE IN SPLETNI PROGRAMI ZA LAŽJO POT SKOZI ŽALOVANJE.
Psihološko svetovanje s Sabino Majerič

PSIHOLOŠKO SVETOVANJE ONLINE ALI V MARIBORU

Včasih izgubo doživimo mi, drugič na tej poti spremljamo druge.

V obeh primerih velja, da se v procesu prilagajanja na izgubo velikokrat počutimo same in zmedene. V takšnih trenutkih nikar ne pozabimo, da si naša bolečina zasluži biti upoštevana. Zasluži si prostor. Prostor, v katerem smo lahko iskreni. Zaslužimo nekoga, ki bo ob nas na poti do ponovnega odkritja naše notranje moči in miru.

tvoja rast

ZAČETEK

Pogumno stopam na pot razumevanja in sprejemanja sebe. Kljub negotovosti želim verjeti, da lahko živim in ne zgolj preživljam. Želim najti način žalovanja, ki bo upošteval moj odnos s tistimi, ki sem jih izgubil_a, ter mi pomagal skrbeti za sedanjost in prihodnost.

TEKOM PROCESA

Začenjam razumeti globino žalovanja; brez slabe vesti mu posvetim čas. Ob podpori lažje in hitreje prepoznavam svoje potrebe, čustva in meje ter jih komuniciram z drugimi. Usvajam tehnike spoprijemanja z valovi žalovanja skozi vse življenje.

ZAKLJUČEK

Vsak dan živim bolj samozavestno in žalujem po svoje. Zaradi miru v sebi sem bolj ljubeč_a do sebe in do drugih. Odnosi z drugimi so lažji, globlji, moje zaupanje vase in v življenje pa z vsakim dnem večje.

svetovanja

Psihološko svetovanje

Pot dolgoročne spremembe je lažja, če po njej stopamo postopoma in strukturirano. Zato te vabim na spletno uvodno srečanje, v katerem raziščeva, ali ti ustreza moj način dela, in skupaj načrtujeva korake, ki ti bodo pomagali zaživeti bolj polno tudi tedaj, ko je tvoj sopotnik žalovanje.

Razbremenili
pogovor

Pozorno, sočutno uho in spodbudna, iskrena beseda sta včasih vse, kar potrebujemo. Razbremenilni pogovor je 50-minutno spletno srečanje, med katerim lahko z mano deliš svojo zgodbo, občutke in stisko – tudi če trenutno še ne čutiš, da zmoreš ali želiš kar koli spreminjati.

01

IZPOLNI VPRAŠALNIK

Na tej strani spodaj najdeš obrazec z vprašanji, na katera odgovori iskreno in čim natančneje. Tako namreč bolje spoznam tvojo zgodbo in lažje presodim, ali ti lahko ponudim podporo, ki jo potrebuješ in si jo zaslužiš.

02

PREJMI MOJ ODGOVOR

Ko oddaš izpolnjen vprašalnik, ti v roku dveh delovnih dni pošljem povratno informacijo. Če ocenim, da ti moj način dela trenutno ustreza, se dogovoriva za termin uvodnega srečanja oziroma razbremenilnega pogovora, v podpis pa prejmeš obveščeno soglasje ter ostalo dokumentacijo, potrebno za vstop v svetovalni proces.

03

SREČAJ SE Z MANO

Uvodno srečanje v psihološko svetovanje ali razbremenilni pogovor  poteka po spletu s pomočjo aplikacije Zoom; po želji tudi v živo. Med srečanjem na osnovi analize izpolnjenega vprašalnika in najinega pogovora skupaj postaviva cilje ter načrtujeva najino sodelovanje; ti pa za več jasnosti in lažje nadaljnje korake pri delu na sebi prejmeš tudi pisno povratno informacijo.

Vsaka vrsta podpore ni za vsakogar, a za vsakogar obstaja ta, ki mu lahko pomaga.

Upam, da boš enkrat lahko ponosen_a nase, da si si dovolj zaupal_a, da si poskusil_a, čeprav se ti dobro življenje zdaj zdi morda neznansko daleč ali celo nemogoče. Da del svoje zgodbe deliš z mano in v pripravljenosti na ranljivost najdeš svojo moč.

Tukaj najdeš nekaj vprašanj. Odgovore bom videla samo jaz in jih brez tvoje privolitve ne bom delila z nikomer. Moj odgovor lahko pričakuješ v roku dveh delovnih dni.

FAQ

Psihološko svetovanje je v primerjavi s terapijo kratkoročnejši in ciljno usmerjen proces, namenjen osebam, ki sicer nimajo večjih težav v duševnem zdravju (kot so psihoze, nekatere duševne bolezni in osebnostne motnje), a se znajdejo v težkih življenjskih situacijah ter stiskah. Oba načina podpore spodbujata delo na sebi; uporabljata znanstveno podprte psihološke metode ter opolnomočata z učenjem tehnik dolgoročnega raziskovanja sebe in samopomoči. Ne nadomeščata zdravniške ali psihiatrične obravnave, temveč ponujata nov uvid in perspektivo. Predvidevata tudi omejeno število srečanj; pred začetkom podpišemo sporazum o sodelovanju.

Pri svojem psihološkem svetovanju uporabljam tehnike, ki izhajajo iz več terapevtskih smeri. Veliko se opiram na vedenjsko-kognitivni pristop ter pristope, vezane na ustvarjanje in rekonstrukcijo pomena oz. smisla življenja.

Za kakovosten proces je nujno, da so udeleženi v ustreznem psihofizičnem stanju. Svetovalniega procesa ni mogoče izpeljati z osebo pod vplivom drog, alkohola, močnih zdravil ali psihofizičnih substanc, ki bi onemogočale prisebno stanje. V takih primerih se svetovalni proces ne izvede, smatra pa se, da je bil opravljen in se tudi zaračuna.

Da preverim, ali je psihološko svetovanje zate trenutno ustrezna oblika podpore, izpolniš uvodni vprašalnik, ki te sprašuje o trenutnem počutju in duševnem zdravju (primeri situacij, v katerih psihološko svetovanje ni ustrezna oblika pomoči, so lahko na primer trenutne psihoze; disociativne motnje; osebnostne motnje in druge duševne motnje oz. bolezni, ki potrebujejo obširnejšo terapevtsko obravnavo.). S procesom psihološkega svetovanja je smiselno počakati, če se trenutno prilagajamo na novo obliko antidepresivov ali druga zdravila, ki močno vplivajo na naše počutje. Moje svetovanje je lahko v pomoč tudi pri nekaterih kompleksnejših primerih, če predstavlja dopolnilo obširnejši terapevtski obravnavi, ki jo prejemaš drugje.

Da. Name se velikokrat obračajo tudi ljudje, ki si želijo bolje razumeti sebe, delati na svojem odnosu do sebe ali komunikaciji s seboj in drugimi ter tako izboljšati svoje življenje. Tudi izven tematik žalovanja. Moje psihološko svetovanje namreč temelji na pristopu, ki v središče postavlja iskanje lastnega smisla na različnih področjih življenja. To pomeni, da najina srečanja zmeraj prilagodim tvojim potrebam, ciljem in tematikam, ki so v ospredju zate. Dokončno pa skladnost tvojih želja s tem, kar ti lahko ponudim, vedno preveriva z vstopnim vprašalnikom v psihološko svetovanje – tukaj.

Veliko mojih klientov pred začetkom poti raziskovanja svojega žalovanja občuti živčnost in strah, saj se podajajo v nekaj novega. Pogosti so tudi strahovi pred raznimi obsojanji; pred tem, da ne bodo zmogli intenzivnosti procesa ali se ne bodo mogli odpreti (po spletu ali v živo). Upam, da veš, da ti občutki ne pomenijo, da si na napačni poti. Hkrati pa si zapomni, da ničesar, kar boš povedal_a, ne bo preveč ali premalo. Sledila_i bova tvojemu tempu in potrebam, ob intenzivnih čustvih pa boš imel_a mojo podporo in tehnike, ki se jih boš naučil_a med procesom. Da preveriš, ali ti delo z mano (oz. po spletu) ustreza, imava uvodno srečanje, na katerem lahko začutiš mojo energijo in način dela ter se nato odločiš, kako naprej. Že danes pa si lahko pomagaš tudi s check-listo: Ali je smiselno, da svojemu načinu žalovanja ter odnosu do njega in sebe posvetim več časa in energije?

S tabo želim biti iskrena. Pomembno je, da veš, da sta lahko delo na sebi in predelovanje izgub občasno naporna in z vsakega srečanja ne odideš nujno dobre volje. Kar pa ne pomeni, da delaš kaj narobe in da rezultat ne bo dolgoročno pozitiven. Med procesom se naučiš tehnik spoprijemanja z močnimi čustvi. Če se pojavi večja stiska, bom zate tukaj in nagovorila_i bova tvoje dvome, strahove ter stisko. Ta proces poskušaj dojemati kot dolgoročno investicijo v boljši odnos do sebe in drugih; v večjo prisotnost tukaj in zdaj; manj konfliktov; lažje dihanje; lahkotnejšo pot skozi bolečino; polno in dobro življenje.

Ko skupaj določiva termin uvodnega srečanja, na e-naslov pa prejmeš Zoom povezavo, na katero klikneš za vstop v srečanje, si poskusi poiskati miren, svetel prostor, v katerem se lahko udobno namestiš, tako da med srečanjem vidim vsaj zgornjo polovico tvojega telesa (če je možno skupaj z rokami). Potrebuješ delujoča kamero in mikrofon. Če želiš, si pripravi še dišečo svečko, ki jo lahko med srečanjem prižgeš, kozarec vode ali skodelico čaja, robčke, papir in pisalo. Ko se odločiš za paket, pa ti bom na e-naslov poslala tudi izkustveni dnevnik spremljanja svojega napredka, ki si ga lahko natisneš po želji. Tisti, ki se boste na katero od srečanj priklopili s telefonom, ne pozabite, prosim, da si je treba aplikacijo Zoom brezplačno prenesti; če je mogoče, telefon postavite na stabilno površino (če imate pri tem težave, mi, prosim, sporočite in vam bom pomagala).

Nekaterim spletni način dela ni najbližji, saj imajo občutek, da težje navežejo pristni stik; zato obstaja tudi možnost individualnega svetovanja v živo v Mariboru (delno ali v celoti, pri čemer je v ceno srečanja vključen tudi najem prostora). Želim pa te opomniti, da se po mojih izkušnjah in raziskavah sodeč močna povezanost in enako kakovostna podpora vzpostavita tudi po spletu. O tem se najlažje prepričaš z uvodnim spletnim srečanjem, da vidiš, ali ti tak način ustreza.

Po uvodnem srečanju se lahko odločiš za osnovni paket petih psiholoških srečanj, ki znaša 250 €. V okviru petih ur začnemo namreč z grajenjem trdnih temeljev dolgoročnih sprememb. Po navadi izvedemo eno srečanje tedensko, toda proces prilagajamo vašim potrebam. V ceno paketa je vključen tudi PDF- dokument izkustvenega dnevnika, s katerim lahko lažje spremljaš in poglabljaš svoj napredek.

Za tiste, ki že na začetku čutite, da želite iti korak dlje, pa sem pripravila še 5-tedenske transformacijske + pakete. Izbirate lahko med paketi Prvič spoznaj svoje žalovanje; Raziskuj odnos z izgubljeno osebo in se pomiri z njim; Izboljšuj odnose z bližnjimi; Ponovno poišči sebe in Bodi kakovostna podpora drugim. Kateri paket bi bil za vas najprimernejši, vam lahko svetujem med uvodnim srečanjem.

Vsi paketi za ceno 450 € vključujejo uvodno srečanje +paket, vključno z analizo vprašalnika na temo posameznega paketa; tri srečanja psihološkega svetovanja (3×50-minutno srečanje); eno praktično delavnico glede na izbrano temo (100-minutno srečanje), ki se lahko izvede po Zoomu ali v živo v Mariboru; e- dnevnik spremljanja lastnega napredka; e-dnevnik spremljanja 5-tedenskih izzivov, prilagojenih vašim potrebam; mojo povratno informacijo o e-dnevniku, paket sprostitvenih vsebin ter neposredno povezavo z mano po aplikaciji Viber (odgovorim vam v roku treh delovnih ur; od ponedeljka do petka med 7.00 in 15.00, sicer naslednji dan).

V primeru, da želiš Paket + na temo, ki trenutno ni vključena v ponudbo, je cena paketa lahko višja.

Ker vem, da je po uvodnem srečanju včasih težko zbrati pogum, da se bi dolgoročneje zavezal_a k spremembi svojega žalovanja in življenja, ti omogočam nakup posameznega srečanja 1 na 1. Stane 60 € in se izvaja 50 minut po spletu oz. aplikaciji Zoom. Kljub temu pa ti priporočam, da se odločiš za paket vsaj petih srečanj, saj lahko le tako ob moji podpori odrineš globlje in začneš delati na dolgoročnejši spremembi. V primeru, da želiš uvodno srečanje v živo v Mariboru, je cena višja za 10 €.

Predpogoj psihološkega svetovanja in sodelovanja v spletnih programih je izpolnitev plačilnih obveznosti. Plačilo se izvede izključno na TRR, ki je klientu sporočen na e-naslov v predračunu, ali s kartičnim plačilom v spletni trgovini. Gotovinsko plačevanje zaenkrat ni mogoče. Po predhodnem dogovoru je možno tudi plačevanje na obroke, pri čemer se cena ne spremeni, saj želim, da so storitve dostopne tudi tistim, ki jih sicer omejujejo sredstva. Tisti, ki poravnate stroške brez obrokov, pa v spletnih programih prejmete bonus vsebine.

Več o tem si lahko prebereš v Splošnih pogojih.

Ustvari način žalovanja, ki dolgoročno podpira tvoje življenje.

Skupaj skozi žalovanje je program, v katerem globoko raziskujemo svoja čustva, misli in potrebe, da svojo pot z žalovanjem dolgoročno živimo čim lahkotneje in iskreneje. Program. v katerem se učiš sočutnejše in samozavestneje komunicirati s seboj in drugimi. Program za tiste, ki si želite najti svojo notranjo moč in svoj proces žalovanja prilagoditi tako, da bo upošteval vašo preteklost, sedanjost in prihodnost.

Ker si želim program ponuditi tistim, ki jih trenutno lahko da največ, te tukaj čaka vstopni vprašalnik. Z njim pa mi pomagaš zagotoviti tudi, da je vsebina čim bolj prilagojena tvojim potrebam. Odgovore bom videla samo jaz in jih brez tvoje privolitve ne bom delila z nikomer. Moj odgovor lahko pričakuješ v roku dveh delovnih dni. Prosim poglej tudi med promocije in vsiljeno pošto.

Postavi trdne temelje za bolj sočuten način žalovanja in življenja.

Mala šola žalovanja za pogumne odrasle je nastala, ker so nas v šoli o žalovanju žal naučili premalo. Ker smo zaradi tega v tem procesu mnogokrat izgubljeni, zmedeni in sami. Ker je čas, da smo mi sprememba. Zase in za tiste, ki so nam pomembni.

Kot vsaka prava šola ima tudi ta svojo vpisnico. Z njo mi pomagaš zagotoviti, da si res vpisan le, če verjamem, da ti ta program lahko zadostno pomaga. Odgovore bom videla samo jaz in jih brez tvoje privolitve ne bom delila z nikomer. Moj odgovor lahko pričakuješ v roku dveh delovnih dni.

Vpiši se v čakalno vrsto in bodi prvi_a obveščen_a o novih terminih
Male šole žalovanja