PSIHOLOŠKO SVETOVANJE IN SPLETNI PROGRAMI ZA LAŽJO POT SKOZI ŽALOVANJE.

Splošni pogoji uporabe spletne strani

 1. To pravno obvestilo zadeva vsakogar, ki obišče predmetno spletno mesto (v nadaljevanju uporabnik), zato priporočamo, da si ga natančno preberete.

 

 1. Predmet tega pravnega obvestila se nanaša na vsebino in grafične elemente spletne strani www.zivljenjejelahkodobro.com. To spletno mesto in njegova celotna vsebina skupaj z grafičnimi elementi so last podjetja PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, psihološko svetovanje in izobraževanje, Sabina Majerič, s. p. (krajše: PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p.).

 

 1. Uporabnik tega spletnega mesta se obvezuje, da bo ob obisku in uporabi tega upošteval tukaj navedena pravila in pogoje, pa tudi zakonska določila o avtorskih in drugih intelektualnih pravicah in lastninski pravici. Predmetnih spletnih strani se ne sme uporabljati za nezakonite ali pogojem uporabe nasprotujoče namene. Vsebine teh spletnih strani ni dovoljeno prenesti in natisniti v komercialne namene. Prepovedano je kakršnokoli spreminjanje, kopiranje, distribucija, oddajanje, prikazovanje, izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerihkoli podatkov, izdelkov ali storitev, ki so del teh spletnih strani, razen v primeru predhodnega pisnega dovoljenja lastnika spletne strani. Izjemoma lahko uporabniki ob predhodnem pisnem dogovoru z lastnikom (PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p.) reproducirajo del vsebine na spletni strani, če navedejo spletno stran www.zivljenjejelahkodobro.com kot vir in dodajo ustrezno spletno povezavo.

 

 1. Vsi uporabniki spletnega mesta objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Izjema so primeri, ko odgovornosti za škodo po zakonu ni mogoče omejiti ali izključiti, PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p., ter katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastajanju teh spletnih strani, ne odgovarja za nikakršno škodo, pa naj bo ta posredna, neposredna, posebna ali slučajna, ki bi zaradi kakršnegakoli razloga nastala zaradi uporabe tega spletnega mesta ali storitev PSIHOLOŠKIH STORITEV ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p.

 

Podjetje PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p. v nobenem primeru ni odgovorno uporabniku za posredno ali neposredno škodo, do katere bi lahko prišlo zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe teh spletnih strani ali povezav na njih. Proizvodi, storitve in vse informacije, vključene na teh spletnih straneh ali ki so z njih dosegljive, so na razpolago takšne, kot so prikazane, in informacije o njih so zgolj informativne narave. PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p. si pridržuje pravico, da spremeni, prilagodi, nadomesti ali izbriše katerokoli vsebino ali da omeji dostop oz. ne nadaljuje razvoja in prikazovanja teh spletnih strani, tudi brez vnaprejšnje najave. Prav tako podjetje PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p. ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli izgubo, motnjo ali okvaro vaših podatkov ali vašega računalnika, do katere bi prišlo z uporabo gradiva, prenesenega s tega spletnega mesta, oz. ne prevzema odgovornosti v zvezi z morebitnimi težavami, ki bi utegnile nastati z uporabo te spletne strani ali z njo povezanih strani ter na njej dostopnih strani. PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p. ne zagotavlja, da bodo informacije, objavljene na tem spletnem mestu, vedno celovite, popolne in ažurne. Spletne strani lahko vsebujejo tiskovne ali druge napake, možni pa so tudi nepooblaščeni dodatki, izbrisi in spremembe, ki so jih izvedle tretje osebe.

 

 1. To spletno mesto lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest. Ta delujejo neodvisno od naših spletnih strani, zato za vsebino ali uporabo povezanega spletnega mesta ne odgovarjamo. Pri napotitvi preko povezav na druga spletna mesta PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p. ne prevzema odgovornosti za njihovo vsebino ali pravilnost delovanja. Povezana mesta imajo morda lastna pravna obvestila in/ali pravilnike o zasebnosti. Priporočamo vam, da si jih ob obisku povezanih mest ogledate in preberete.

 

 1. V kakršnikoli obliki je prepovedano prikazovanje ali uporaba logotipa spletnega mesta www.zivljenjejelahkodobro.com brez predhodnega pisnega dovoljenja.

 

Pridržujemo si pravico do morebitnih sprememb in popravkov teh pravil in pogojev kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Ob vsaki morebitni posodobitvi bo spremenjen datum na dnu teh pogojev.

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja podjetja PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, psihološko svetovanje in izobraževanje, Sabina Majerič, s. p. (krajše: PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p.) in spletnega mesta www.zivljenjejelahkodobro.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), Obligacijskim zakonikom (OZ), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2), na osnovi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Podatki o podjetju:
Ledinek 43, 2233 Sv. Ana v Slovenskih goricah
Zastopnica podjetja: Sabina Majerič, mag. psihologije
E-naslov: sabina@zivljenjejelahkodobro.com
Spletno mesto: zivljenjejelahkodobro.com
Davčna številka: 93177160

Matična številka: 9238948000

TRR: SI56 0400 0027 7162 406

Svetujemo vam, da pred nakupom storitev na spletni strani www.zivljenjejelahkodobro.com preberete zapisane pogoje poslovanja. Kot uporabnik se s prijavo na spletne programe in druge vsebine/storitve na omenjeni spletni strani strinjate z navedenimi pogoji, boste pa pred vključitvijo v individualno psihološko svetovanje, razbremenilne pogovore, program Mala šola žalovanja za odrasle in program Skupaj skozi žalovanje prejeli v podpis še obveščeno soglasje ter sporazum o sodelovanju, saj vam želimo zagotoviti informirane, aktivne odločitve. PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p. si  pri tem pridržuje pravico do spremembe pogojev kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za uporabnike od objave na spletni strani. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da prijave in nakupa storitev ne opravite

UVOD

Vse vsebine, objavljene na www.zivljenjejelahkodobro.com, so last PSIHOLOŠKIH STORITEV ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p. in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Vsa izobraževalna gradiva so last podjetja PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p. Brez pisnega dovoljenja podjetja PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p. se vsebin na kakršenkoli način ne sme poustvarjati, reproducirati ali distribuirati. Vsebin brez pisnega dovoljenja avtorja ni dovoljeno spreminjati, preprodajati, objavljati, oddajati, poustvarjati, prikazovati, predelovati, posredovati ali na kakršenkoli drugi način delno ali v celoti uporabiti. Izjema je uporaba krajših citatov z navedbo avtorja oz. strani.

1. Dostopnost informacij

Podjetje se zavezuje, da bo kupcu na spletni strani vselej zagotovilo naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra);
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (kontaktni obrazec, e-pošta in naslov);
 • bistvene značilnosti storitev, ki so na spletni strani www.zivljenjejelahkodobro.com zapisane ob posamezni storitvi, več informacij pa lahko ob vašem povpraševanju prejmete tudi po e-pošti ali z odgovorom na kontaktne obrazce;
 • dostopnost izdelkov (vsaka storitev, ki je v ponudbi na spletni strani www.zivljenjejelahkodobro.com, je dostopna v časovnem okvirju, ki je naveden v nadaljevanju oz. ob opisu storitve na strani www.zivljenjejelahkodobro.com);
 • jasno določene cene storitev;
 • način plačila;
 • časovno dostopnost storitve;
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe, in pogoje za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca preklic storitve;
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

2. Splošno

Ti splošni pogoji poslovanja veljajo za prodajo storitev in drugih vsebin, objavljenih na spletni strani www.zivljenjejelahkodobro.com. Z uporabo spletnega mesta www.zivljenjejelahkodobro.com se vsak uporabnik strinja, da je seznanjen s Splošnimi pogoji poslovanja in da se z njimi v celoti strinja. Šteje se, da z oddajo naročila v kakršnikoli obliki v celoti sprejemate te Splošne pogoje poslovanja.

3. Naročanje storitev

Ponudnik je podjetje PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p. oz. spletno mesto www.zivljenjejelahkodobro.com, ki je v lasti podjetja PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, psihološko svetovanje in izobraževanje, Sabina Majerič, s. p. Uporabnik storitev je obiskovalec spletne trgovine www.zivljenjejelahkodobro.com, ki izbere vsaj en izdelek/eno storitev na spletni strani in plača s kreditno kartico, plačilnim sistemom PayPal (kupec je preusmerjen na varno stran sistema PayPal, kjer opravi plačilo) ali po predračunu (z nakazilom na TRR).

Preko spletne trgovine www.zivljenjejelahkodobro.com je uporabniku omogočen nakup e-priročnikov in spletnih programov za individualno (nevodeno) predelavo, ki so na strani. Naročanje storitev je možno 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Naročanje storitev je možno tudi ob vzpostavitvi stika s ponudnikom preko e-naslova, kontaktnih obrazcev na spletni strani zivljenjejelahkodobro.com ali zasebnih sporočil na družbenih omrežjih (Facebook, Instagram, TikTok). Ob nakupu storitve preko spletne trgovine uporabnik vnese svoje podatke (ime in priimek, e-naslov) in potrdi, da se strinja s pogoji poslovanja in obdelavo osebnih podatkov, katerih povezava je dostopna ob zaključku nakupa.

V primeru naročila psihološkega svetovanja, razbremenilnega pogovora ali spletnih programov Skupaj skozi žalovanje in Mala šola žalovanja uporabnik storitev izpolni vstopni vprašalnik oz. kontaktni obrazec z namenom zagotavljanja nudenja posameznikovim potrebam prilagojenih storitev tistim, ki izpolnjujejo pogoje za kakovostno izvajanje storitev in prejemanje zadostne opore. Podatki, ki jih v ta namen zbiramo in jih uporabniki podajo prostovoljno, so: ime; e-naslov; starost; podatki o predhodnih izgubah in časovnem obdobju od njih, vključno z (sorodstvenim) odnosom do umrlih oseb; zgodbe in izzivi, vezani na njihove trenutne fizične ali duševne potrebe; podatki o predhodnem iskanju oz. prejemanju opore mentorja/psihologa/psihiatra ali drugega strokovnjaka s področja duševnega zdravja (ali so oporo prejemali ali ne in kakšna je bila izkušnja) med žalovanjem; podatki o predhodno diagnosticiranih boleznih in časovnem obdobju od diagnoze; podatki o morebitni trenutni uporabi zdravil ali/in drog z učinki na psihofizično stanje; podatki o samomorilnih mislih in vedenju in podatki o trenutnih aktivnostih za uravnavanje čustev. Izpolnjeni vprašalnik nato strokovno pregleda predstavnik PSIHOLOŠKIH STORITEV ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p., po čemer uporabnik storitev v roku dveh delovnih dni prejme povratno informacijo, ali je nakup zanj smiselen v tem trenutku. Če je storitev glede na izpolnjeni obrazec primerna za uporabnika, zaprosimo za navedbo imena in priimka, naslova ter davčne številke, nato pa po e-pošti prejme predračun z vsemi podatki in navodili za plačilo. Pogodba o nakupu storitve je med ponudnikom in uporabnikom nepreklicno sklenjena, ko po prejetju povratne informacije slednji poravna predračun, podpiše sporazum o sodelovanju in obveščeno soglasje (le pri določenih storitvah). V primeru psihološkega svetovanja ali programa Skupaj skozi žalovanje namreč uporabnik prejme še informirano/obveščeno soglasje in sporazum o sodelovanju, ki ga v primeru strinjanja podpiše in katerega sken/sliko, kopijo ali natisnjeno verzijo pošlje na sabina@zivljenjejelahkodobro.com. Soglasje za svetovalni proces/sporazum o sodelovanju je za te storitve nujen za začetek izvajanja psihološkega svetovanja in po njegovem podpisu je pogodba o nakupu storitve med ponudnikom in uporabnikom nepreklicno sklenjena. Več o obdelavi osebnih podatkov si lahko preberete v naši POLITIKI ZASEBNOSTI.

Ob potrditvi neposrednega nakupa v spletni trgovini storitve uporabnik samodejno prejme e-sporočila z vsemi podatki in navodili za plačilo. Pogodba o nakupu storitve je med ponudnikom in uporabnikom nepreklicno sklenjena. Celoten znesek nakupa je treba poravnati v roku 8 delovnih dni, v nasprotnem primeru se naročilo šteje za preklicano in je pogodba o nakupu storitve prekinjena. Ob evidentiranju plačila kupec na svoj e-naslov prejme navodila za dostop do vsebin oz. vsebino samo. Če gre za plačilo po predračunu, so navodila za dostop do vsebin oz. vsebine same posredovane v roku 2 delovnih dni. Upravljavec bo shranil vsebino vseh naročil.

4. Cene

Vse cene so navedene v evrih (podjetje ni davčni zavezanec). Cene storitev se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika kot za uporabnika. Akcijske ponudbe (popusti) so lahko tedenske, dnevne ali vezane na predhodni nakup drugih storitev podjetja, oblikujejo se v odvisnosti od povpraševanja in razpoložljive zaloge. Ponudnik ob nakupu po lastni želji prosto prilaga tudi brezplačna darila oz. bonuse.

Če psihološko svetovanje ali razbremenilni pogovori po predhodnem dogovoru med uporabnikom in ponudnikom potekajo v živo, je cena teh storitev višja. V primeru paketa 5 ur psihološkega svetovanja gre za zvišanje cene za 50 evrov. V primeru nakupa posameznih svetovalnih/razbremenilnih pogovorov ali uvodne ure je to zvišanje 10 evrov.

5. Načini plačila

Izbrane storitve lahko plačate na naslednje načine:

 • Bančno nakazilo: Po potrditvi naročila preko e-naslova sabina@zivljenjejelahkodobro.com v roku 2 delovnih dni prejmete vse podatke svojega naročila in navodila za bančno nakazilo na TRR podjetja.
 • Nevodene storitve, kot so npr. e-priročniki in popolnoma samostojni spletni programi, z nakazilom s kartičnim plačilom ali preko kartice v okviru plačilnega sistema PayPal. Pri tem je kupec preusmerjen na varno stran sistema PayPal, kjer opravi plačilo.

Plačilo se opravi na TRR, odprt pri NOVI KBM, z naslednjimi podatki:  

PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p.
Ledinek 43, 2233 Sv. Ana v Slovenskih goricah
TRR: SI56 0400 0027 7162 406

Izpolnitev plačilnih obveznosti je predpogoj za možnost sodelovanja v storitvah in prejetje izdelkov. Plačilo se izvede izključno na TRR, ki je klientu sporočen na e-naslov v okviru predračuna ali s kartičnim plačilom preko spletne trgovine ali plačilnega sistema PayPal.

Po predhodnem dogovoru je pri programu Skupaj skozi žalovanje možno tudi plačevanje na obroke (dva – 2 × 200 evrov ali ustrezne vrednosti glede na dodatne popuste ali nakup enega od dveh sklopov programa). Tisti, ki pred začetkom spletnih programov izpolnijo pogoje, ki jih določi ponudnik, prejmejo bonuse. V primeru Male šole žalovanja za odrasle plačevanje na obroke ni možno, razen v izrednem primeru predhodnega dogovora s ponudnikom storitev po e-pošti sabina@zivljenjejelahkodobro.com. Plačevanje v dveh obrokih je možno tudi v primeru odločitve za pakete psiholoških svetovanj (5 ur ali paketi +). Če želi posameznik paket + na teme, ki trenutno niso vključene v ponujene pakete +, je cena paketa lahko višja in je naknadno dogovorjena, glede na potrebe uporabnika. Tudi tukaj je možno plačevanje na obroke (dva ali tri). Nakup e-priročnikov na obroke v splošnem ni mogoč. V izrednem primeru se po presoji ponudnika ob predhodnem dogovoru lahko uporabniku omogoči tudi plačevanje na več obrokov/na drugačne obroke v okviru vseh storitev podjetja.

6. Postopek nakupa

Neposreden nakup na spletni strani www.zivljenjejelahkodobro.com izvedete tako, da izbrano storitev v spletni trgovini s klikom na gumb »DODAJTE V KOŠARICO« prenesete v nakupovalno košarico. Pri enem nakupu lahko izberete več storitev in jih prenesete v košarico. Ko zaključite izbiro storitev oz. nakupovanje, ste napoteni na blagajno, kjer vpišete svoje podatke ali nadaljujete v sistemu PayPal. Če nakup želite opraviti s plačilom po predračunu ali je pred nakupom potrebna izpolnitev vstopnega vprašalnika za preverjanje ustreznosti storitve za klienta, stopite v stik z nami preko e-naslova sabina@zivljenjejelahkodobro.com ali preko kontaktnega obrazca za ta namen. Opis preostalega postopka nakupa najdete pod Naročanje storitev znotraj teh Splošnih pogojev poslovanja.

6.1 POGOJI ZA VKLJUČITEV V STORITVE

Izpolnitev plačilnih obveznosti je predpogoj za možnost sodelovanja v storitvah in prejetje izdelkov. Vse storitve, ki so na strani, razen e-priročnikov, pa imajo še dodatne pogoje za vključitev, v želji po upoštevanju raznovrstnosti potreb različnih skupin ljudi in s tem spodbujanju enakovredne in etične obravnave.

Primeri situacij, kadar psihološkega svetovanja ne priporočamo, so lahko npr. trenutne psihoze, disociativne motnje, epizode velike depresivne motnje ali drugih duševnih motenj/bolezni, ki potrebujejo dodatno terapevtsko obravnavo, osebnostne motnje, trenutno prilagajanje na novo obliko antidepresivov ali drugih oblik zdravil, ki močno vplivajo na psihofizično stanje klienta. V takih situacijah se priporoča opora terapevta, lahko pa je psihološko svetovanje na temo izgube v specifičnih primerih, ki ne omejujejo procesa svetovanja, dodatek k terapiji, ki jo klient prejema drugje.

Za sodelovanje v svetovalnem procesu mora uporabnik podpisati informirano soglasje. S podpisom informiranega soglasja in sprejetjem teh pogojev se uporabnik strinja, da svetovalni in izobraževalni proces ne nadomešča zdravniške ali psihiatrične obravnave, temveč ponuja nov uvid, perspektivo in mnenje psihologinje, zato predvideva tudi omejeno število srečanj; da so dogovorjeni termini načeloma nespremenljivi, razen če se za to soglasno sporazumeta uporabnik in ponudnik; da je udeležba v izobraževalnem procesu prostovoljna in se lahko kadarkoli prekine, pri čemer so pogoji vračila denarja razloženi v nadaljevanju; da podjetje PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p. vodi evidenco uporabnikov/šifrantov in pri tem varuje osebne podatke v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (Uredbo GDPR), pri čemer so vsi podatki, podani na strani ali med izvajanjem storitev, zaupne narave (razen v primeru dolžnosti uradne prijave). Uporabnik se strinja, da podjetja PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p. in njegovih zastopnikov ne bo navajal kot priče v sodnih/upravnih postopkih in od njih ne bo zahteval izdaje kakršnegakoli uradnega mnenja. 

Pogoj za sodelovanje v vseh storitvah, ki potekajo vodeno, je tudi, da so udeleženci v ustreznem psihofizičnem stanju, saj tako zagotavljamo kakovosten proces. Svetovalni proces in izvajanje drugih vodenih storitev ni možen z nekom, ki je pod vplivom drog, alkohola, močnih zdravil ali psihofizičnih substanc, ki bi onemogočale prisebnost. V takih primerih se svetovalni proces ne izvaja, šteje pa se, kot da je bil opravljen, in se tudi zaračuna.

V primeru nakupa programa Skupaj skozi žalovanje ali/in Male šole žalovanja za odrasle se uporabnik dodatno strinja še s pravili programa in skupine. Prvo pravilo skupin v obeh programih je medsebojno spoštovanje. Uporabnik se strinja, da se bo v pogovoru z drugimi trudil ostati spoštljiv, hkrati pa se je pripravljen učiti tudi iz zgodb in vprašanj drugih. Zgodb, ki jih delijo drugi, in njihovih imen ne bo delil z drugimi izven programa Skupaj skozi žalovanje/Mala šola žalovanja za odrasle brez osebne privolitve tistih, ki jih delijo s skupino. Prav tako se strinja, da bo v program Skupaj skozi žalovanje vključen le, če pred tem poravna njegovo ceno in podpiše sporazum o sodelovanju, ki natančneje določa obveznosti in pravice ponudnika in uporabnika pri posameznem spletnem programu in mu je poslan na e-naslov. Strinja se tudi z uporabo FB-računa za vstop in sodelovanje v programu ter z uporabo programa Zoom. Strinja se, da izvajalka srečanja programa snema, da so ta dostopna drugim v programu za ogled nazaj. Strinja se, da snemanje s strani udeležencev v nobeni obliki ni dovoljeno in da se vsebine ne bodo pojavljale izven FB-skupine in srečanj na Zoomu. Uporabnik predhodno podpiše ustrezno soglasje, s katerim dovoljuje takšno obdelavo osebnih podatkov. Pri tem se zaveda, da sam odloča o tem, ali uporablja kamero in mikrofon, čeprav se to spodbuja, da je povezovanje v spletnem okolju lažje.

Skupino v programu Skupaj skozi žalovanje pri tem sestavlja največ 10 žalujočih z različnimi izgubami bližnjega po smrti. Zaradi narave programa oba vodena skupinska programa nista primerna za osebe s psihozami ali disociativnimi motnjami. Pri poglobljenem programu Skupaj skozi žalovanje predlagamo, da od izgube, ki bi jo uporabnik želel predelovati v programu, mine vsaj 6 tednov. Slednje še posebej velja, če se ni aktivno udeležil Male šole žalovanja za odrasle.

7. Potrditev naročila

Potem ko uporabnik odda neposredno naročilo v spletni trgovini, je preusmerjen na spletno stran s sporočilom, da je njegovo naročilo sprejeto. Poleg tega bo na e-naslov dobil potrdilo o naročilu in potrebne podatke za bančno nakazilo. Če je omogočeno samo plačevanje po predračunu (psihološka svetovanja, razbremenilni pogovori, spletni program Skupaj skozi žalovanje, spletni program Mala šola žalovanja za  odrasle), v roku do 2 delovnih dni prejme povratno informacijo, ali je nakup zanj glede na analizo vstopnega vprašalnika znotraj kontaktnega obrazca na spletni strani www.zivljenjejelahkodobro.com zanj smiseln v tem trenutku. Presoja je pri tem prepuščena izključno  predstavnikom PSIHOLOŠKIH STORITEV ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p., ki so psihologi. Uporabnik lahko prejme predloge za nadaljnjo usmeritev.

Če uporabnik izpolnjuje pogoje in pravila za sodelovanje v storitvah, dobi potrditev PSIHOLOŠKIH STORITEV ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p., da se lahko vključi v program. Po e-pošti nato prejme predračun z vsemi podatki in navodili za plačilo (pri tem je predhodno zaprošen za ime in priimek, davčno številko, kraj bivanja in naslov), če gre za svetovalni proces ali spletni program Skupaj skozi žalovanje, prejme še informirano soglasje in sporazum o sodelovanju, ki ga v primeru strinjanja podpiše in katerega sken/fotografijo/kopijo pošlje na sabina@zivljenjejelahkodobro.com.

8. Račun

Po plačilu storitve uporabnik prejme na navedeni e-naslov potrdilo o zaključku nakupa in e-račun. V primeru plačila z nakazilom na TRR uporabnik prejme na e-naslov račun v roku 5 delovnih dni od plačila storitve. Ponudnik v svoji bazi hrani e-kopijo poslanega računa.

9. Izostanki

Morebiten izostanek od individualnega svetovanja ali razbremenilnega pogovora mora klient sporočiti vsaj en dan prej na tel. št. 041 566 799 ali na e-naslov sabina@zivljenjejelahkodobro.com.

Razen obveznosti plačila je vsaka zamuda ali neuspeh pri izvedbi s strani uporabnika in ponudnika opravičena, če jo je povzročila višja sila. Za namene teh Splošnih pogojev poslovanja višja sila vključuje, vendar ni omejena na vzrok ali dogodek, ki ni razumno predvidljiv ali drugače povzročen s strani ali pod nadzorom osebe, ki se sklicuje na višjo silo, vključno z višjimi silami, požari, poplavami, eksplozijami, nemiri, vojnami, orkani, sabotažo, terorizmom, vandalizmom, nedostopnostjo spletne povezave, strani, interneta, nesrečo, omejitvijo vlade, vladnimi akti, prepovedmi in delavskimi stavkami.

Nenapovedan izostanek, ki se napove isti dan, se šteje, kot da je bilo srečanje opravljeno, in se zaračuna (razen v primeru višje sile). Prav tako se v primeru odsotnosti svetovalke/klienta, ki se napove vnaprej, skupaj poišče nadomestni termin. Pri spletnih programih pa ima uporabnik možnost enomesečnega ogleda za nazaj in lahko v takšnih situacijah izkoristite to, zato se denar ne vrača.

10. Preklic naročila ali vračilo

Kupec pri nakupu digitalnih proizvodov (kot so e-priročniki) v spletni trgovini v skladu s 13. točko 135. člena Zakona o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 130/22) nima pravice do odstopa od nakupa za digitalne vsebine, dobavljive v spletni trgovini in na spletni strani ponudnika, s čimer kupci storitev v spletni trgovini www.zivljenjejelahkodobro.com izrecno soglašajo.

Naročilo blaga/storitev v spletni trgovini velja kot potrditev pogodbe o nakupu. Če je kupec želene izdelke naročil v spletni trgovini in naročila zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v določenem roku, vas bomo o novem dobavnem roku obvestili po e-pošti. Sporočilo vsebuje povzetek naročila in vse potrebne informacije o nadaljnjem poteku nakupa za kupca. Sporočilo velja kot informativni predračun. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov za izdajo računa pred oddajo naročila. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah najkasneje v 3 dneh obvestiti ponudnika. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne upošteva.

Morebitne preklice naročil lahko kupec v roku 12 ur sporoči izključno na e-naslov sabina@zivljenjejelahkodobro.com. V e-pošti naj »Zadeva« vsebuje naslov »Preklic naročila«, v vsebini sporočila pa navedite svoje podatke (ime in priimek kupca, naslov, številko naročila ali ime ter količino kupljenega proizvoda/storitve). Če kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila, se pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in prodajalcem/upravljavcem spletne trgovine šteje za nepreklicno sklenjeno.

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. V primeru odstopa potrošnika od pogodbe podjetje nemudoma oz. najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če se je potrošnik izrecno strinjal z uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Če klient predhodno odstopi od procesa svetovanja, mu je povrnjen sorazmeren delež denarja. V primeru programa Skupaj skozi žalovanje pa to pomeni 50 evrov na dodaten predhoden teden odstopa ali sorazmerno manj, če je posameznik program kupil po znižani ceni ali se odločil le za enega od dveh sklopov programa. V primeru predhodnega izstopa iz programa Mala šola žalovanja se posamezniku povrne 5 evrov za vsak dodaten dan predhodnega izstopa iz programa (maks. 35 evrov).

Uporabnik se strinja, da lahko izvajalka po lastni presoji prekine ta sporazum in omeji, začasno ali popolnoma prekine sodelovanje s klientom, brez vračila denarja, če klient med izvajanjem procesa ne izkazuje spoštovanja, krši pravila/pogoje za vključitev v storitev ali v kakršnikoli obliki ogroža svetovalko ali druge v skupini. Če se med izvajanjem storitev izkaže, da posameznik ne izpolnjuje več pogojev za sodelovanje v posamezni storitvi ali v lastno dobro potrebuje dodatno oporo, mu ponudnik predlaga preusmeritev drugam in povrne sorazmerno količino denarja za neizpolnjeni del storitev.

11. Reklamacije in garancija

Kupec ima pravico do reklamacije blaga v naslednjih primerih: če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil; če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini ali pa, če dostavljeni izdelki/storitve kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v roku 14 dni od dneva nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak in brezhiben artikel ali pa zahteva vračilo kupnine. V primeru reklamacij kupec lahko stopi v stik s prodajalcem po e-naslovu sabina@zivljenjejelahkodobro.com. Pri uveljavljanju reklamacij prodajalec posluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1). Prodajalec bo poskrbel, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

12. Odgovornost

V primeru situacij, ko ima ponudnik PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p. priložnost, da napoti tretje ponudnike, ki bi uporabniku morda lahko pomagali pri izboljšanju življenja (npr. psihoterapevti v primeru prepoznavanja potrebe po več opore), pri tem ni odgovoren za izid te napotitve in nima nadzora nad njo, kupec pa potrjuje in se strinja, da je njegova izključna odgovornost za preverjanje in obravnavanje takšnih napotitev drugih tretjih oseb. Odgovornosti PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p. ne sprejema tudi, če pri preusmeritvi na druge povezave, ki jih uporabnik najde v okviru strani ali uradnih družbenih omrežij podjetja, pride do kakršnekoli namerne ali nenamerne škode za uporabnika ali koga drugega.  

Nasveti na strani www.zivljenjejelahkodobro.com in na uradnih profilih na Instagramu, Facebooku, YouTubu ter TikToku podjetja PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p. (@zivljenjejelahkodobro) prav tako ne nadomeščajo zdravstvenih storitev, diagnoz, svetovanja ali terapij, temveč so preventivne in izobraževalne narave. Za zaplete in težave, ki bi nastale ob morebitni nepravilni uporabi storitev podjetja PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p., ne odgovarjamo. Kupec vse storitve, objavljene na spletnem mestu www.zivljenjejelahkodobro.com ali na Instagramu, Facebooku, YouTubu in TikToku (@zivljenjejelahkodobro), uporablja na lastno odgovornost.

Podjetje PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p. ni odgovorno za morebitne občasne težave pri delovanju spletne strani www.zivljenjejelahkodobro.com, prav tako ni odgovorno za morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij.

PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p. si pridržuje pravico do odstopa od pogodbe oz. realizacije naročila, če nastane bistvena napaka v ponudbi. Bistvena napaka zajema elemente, na osnovi katerih podjetje PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p. ne bi pristalo na sklenitev pogodbe. Med omenjene napake spadajo tudi očitne napake v ceni, ki so lahko posledica tehničnih in drugih težav. Komunikacija o tem poteka le preko obrazca, objavljenega na spletni strani www.zivljenjejelahkodobro.com, in po e-pošti sabina@zivljenjejelahkodobro.com.

Upravljavec strani in prodajalec PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na strani www.zivljenjejelahkodobro.com. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave/izvedbe ali cena spremenijo tako hitro, da prodajalec ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh oz. drugih medijih, ki jih uporablja za prikaz svojih izdelkov (družbena omrežja Facebook, Instagram in TikTok). V tem primeru bo prodajalec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla/storitve. Fotografije, ki jih kupec najde na spletni strani www.zivljenjejelahkodobro.com oz. na strani družbenih omrežij Facebook/Instagram/TikTok, so last upravljavca strani oz. ponudnika, če to ni drugače označeno. Ponudnik si pridržuje pravico, da Splošne pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

S spremembami pogojev želimo ustvarjati dobro poslovno okolje. Prodajalec ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih/storitvah, ki jih napišejo obiskovalci. Prodajalec mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Prodajalec ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnihkoli odgovornosti, ki izvirajo iz tega naslova. Čeprav se prodajalec trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov/storitev, je treba vse fotografije obravnavati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka/storitve.

13. Pritožbe in spori

Podjetje PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Podjetje se trudi izpolnjevati svojo dolžnost: vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po e-pošti. Pritožbe lahko oddate pisno na e-naslov sabina@zivljenjejelahkodobro.com. Podjetje bo v treh delovnih dneh potrdilo, da je prejelo pritožbo, kupcu bo sporočeno, kako dolgo bo njegova pritožba obravnavana. Podjetje si po svojih najboljših močeh prizadeva za sporazumno rešitev morebitnih sporov.

13. Pritožbe in spori

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Podjetje PSIHOLOŠKE STORITVE ZA DOBRO ŽIVLJENJE, Sabina Majerič, s. p., ki kot ponudnik storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja e-povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je potrošnikom na razpolago tukaj.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Splošni pogoji poslovanja veljajo od 13.6.2023 do preklica.

V Mariboru, dne 13.6.2023

Psihološka svetovanja in spletni programi za lažjo pot skozi žalovanje.

Ustvari način žalovanja, ki dolgoročno podpira tvoje življenje.

Skupaj skozi žalovanje je program, v katerem globoko raziskujemo svoja čustva, misli in potrebe, da svojo pot z žalovanjem dolgoročno živimo čim lahkotneje in iskreneje. Program. v katerem se učiš sočutnejše in samozavestneje komunicirati s seboj in drugimi. Program za tiste, ki si želite najti svojo notranjo moč in svoj proces žalovanja prilagoditi tako, da bo upošteval vašo preteklost, sedanjost in prihodnost.

Ker si želim program ponuditi tistim, ki jih trenutno lahko da največ, te tukaj čaka vstopni vprašalnik. Z njim pa mi pomagaš zagotoviti tudi, da je vsebina čim bolj prilagojena tvojim potrebam. Odgovore bom videla samo jaz in jih brez tvoje privolitve ne bom delila z nikomer. Moj odgovor lahko pričakuješ v roku dveh delovnih dni. Prosim poglej tudi med promocije in vsiljeno pošto.

Če ne najdeš besed ali če ti je lažje, če se z mano pogovoriš, me lahko za prijavo ali z vprašanji pokličeš tudi na 051368857.

Postavi trdne temelje za bolj sočuten način žalovanja in življenja.

Mala šola žalovanja za odrasle je nastala, ker so nas v šoli o žalovanju žal naučili premalo. Ker smo zaradi tega v tem procesu mnogokrat izgubljeni, zmedeni in sami. Ker je čas, da smo mi sprememba. Zase in za tiste, ki so nam pomembni.

Kot vsaka prava šola ima tudi ta svojo vpisnico. Z njo mi pomagaš zagotoviti, da si res vpisan le, če verjamem, da ti ta program lahko zadostno pomaga. Če ne najdeš besed ali ti je lažje, če se z mano pogovoriš, me lahko pokličeš tudi na 051368857. Odgovore bom videla samo jaz in jih brez tvoje privolitve ne bom delila z nikomer. Moj odgovor lahko pričakuješ najkasneje v roku dveh delovnih dni.

Vpiši se v čakalno vrsto in bodi prvi_a obveščen_a o novih terminih
Male šole žalovanja