PSIHOLOŠKO SVETOVANJE IN SPLETNI PROGRAMI ZA LAŽJO POT SKOZI ŽALOVANJE.

ŽIVLJENJE JE LAHKO DOBRO V MEDIJIH

Ker pogovorov o žalovanju in duševnem zdravju nikoli ni zares dovolj.

Pomemben del poslanstva skupnosti, ki jo gradimo skupaj, sta podiranje tabujev in brezplačno ponujanje praktičnega znanja javnosti. Zato lahko na tej strani najdeš rastoč seznam pogovorov in prispevkov medijev ter drugih delčkov sveta, ki so našli prostor tudi za teme, ki se jih družba včasih (še) rada izogiba.

Življenje je lahko dobro podcast:
Življenje z izgubo

Niz razmišljanj in pogovorov o žalovanju ter duševnem zdravju. Prostor, kjer se učimo spoprijemati s svojimi čustvi, izgubami, žalovanjem in osebno rastjo. Prostor, kjer odpiramo teme, o katerih nas je strah govoriti naglas, vendar je ravno zato treba.

Obišči moj kanal na YouTubu, kjer zate vsak mesec ustvarjam in objavljam nove vsebine. Vesela bom tvoje družbe.

pogovori

Tori radio: Audio špajza

(oktober, 2023)

Z Dejanom Vedlinom direktno in brez dlake na jeziku govoriva o posledicah žalovanja in njegovem dojemanju v Sloveniji. Odgovoriva tudi na vprašanje, kdaj in kam po pomoč.

She-Talks podcast

(avgust, 2023)

S Saro Berkopec v epizodi Ko se čas ustavi - soočanje z minljivostjo življenja in izgubo, nagovoriva plati žalovanja, ki so velikokrat tabu. Dotakneva se npr. vprašanj ujetosti v žalovanju, zamere do pokojnika in kulturne določenosti žalovanja.

Radio Slovenske gorice

(oktober, 2023)

Na Radiu Slovenske gorice sem delila nasvete za lažjo pot skozi prvi november in predstavila zgodbo, ki me je pripeljala do dela, ki ga opravljam.

Čajanka "Kako si?"

(februar, 2023)

Čajanka o žalovanju po izgubi bližnjega je pogovor s predstavnico Društva študentov psihologije, ki ob dnevu duševnega zdravja ustvarja projekt Kako si? v Ljubljani.

Planet TV

(oktober, 2023)

V oddaji Jutro na planetu z voditeljema nagovorimo ene najpogostejših mitov o procesu žalovanja in nagovorimo vlogo soočanja s svojimi čustvi.

Odkrito podcast

(oktober, 2022)

Z Vesno Ambrož pogovor poglobiva z naslavljanjem občutkov krivde ob žalovanju, spregovoriva o nekaterih najpogostejših mitih o žalovanju in se dotakneva moje osebne zgodbe o izgubi mame.

Slovensko
društvo Hospic

(junij, 2022)

V okviru Večera Hospica sem predavala o tem, kako skupaj žalovati in (si) biti v oporo.

INBED podcast

(oktober, 2021)

S Klaro Leben nagovarjava eno najpogostejših vprašanj vseh žalujočih: kako naprej po izgubi? Odgovor na to in mnoga druga vprašanja izveš v tej epizodi.

Ksenija Bažon

(avgust, 2021)

V pogovoru s Ksenjo Bažon lahko najdeš nauke osebnih zgodb o izgubi in njihova presečišča z osebnostno rastjo ter ohranjanjem vere v dobro stran življenja.

Odkrito podcast

(avgust, 2021)

Z Vesno Ambrož nagovarjava pomembne informacije o poteku žalovanja in njegovem vključevanju v življenje. Dotakneva se tudi vprašanja, kako biti pri tem v oporo bližnjim.

prispevki

Ovtarjeve novice

(oktober, 2023)

V prispevku razmišljam o tem, ali je prvi november le še dodatna obveznost ali tudi dodatna vrednost in kako ga spremeniti v slednje.

Zadovoljna.si

(avgust, 2023)

Preberi zakaj je izguba doma tako težka izguba in kako se z njo spoprijemati v času med in po naravni katastrofi.

Bibaleze.si

(avgust, 2023)

V prispevku o tem, kako. z otroki komunicirati o posledicah naravne katastrofe in jih podpreti pri njihovi prilagoditvi.

Maribor24.si

(marec, 2023)

Spoznaj moj navdih, prihodnje načrte in najdi odgovor na eno najpogostejših vprašanj: Kako to, da sem se kljub svoji relativni mladosti odločila za to temo?

Delo in varnost

(september, 2023)

V prispevku Uspešna podjetja prihodnosti se znajo spoprijeti z žalovanjem s kolegico Iris Keiser piševa o pomembnosti znanja s področja žalovanja za slovenska podjetja in podava nasvete za ustvarjanje akcijskih načrtov, ki bodo vodjem olajšali delo z žalujočimi sodelavci.

Aleteia

(avgust, 2023)

V prispevku o procesu žalovanja in spremembah, ki jih prinese nenadna izguba zaradi naravne katastrofe.

Bibaleze.si

(november, 2022)

V prispevku nagovarjam eno največjih izgub – izgubo partnerja. Starši pa boste v njem našli tudi nekaj usmeritev za lažje nagovarjanje izgube z otroki.

Printeeapp.com

(maj, 2021)

V tem prispevku smo s podjetjem Printee odpirali temo o načinih zmanjševanja stresa in anksioznosti v naših domovih.

Zadovoljna.si

(avgust, 2023)

V prispevku govorim o učinkih in pomembnosti sočutja do sebe in drugih ter svetujem, kako ga izkazovati v kriznem času.

Ovtarjeve novice

(maj, 2023)

V tem pogovoru izveš več o začetkih moje poti, mojemu poslanstvu in motivaciji ter spoznaš moj pogled na žalovanje.

Bigsister.si

(marec, 2023)

V prispevku z naslovom Izguba z žalujočim ostane do konca življenja odgovarjam na pogosto neodgovorjena vprašanja o žalovanju in izgubi ljubljene osebe.

Printeeapp.com

(april, 2021)

V tem prispevku smo s podjetjem Printee ozaveščali o bolezni, ki krade spomine – o demenci.

Printeeapp.com

(marec, 2021)

V tem prispevku smo s podjetjem Printee odpirali temo o tistem, kar je resnično pomembno v življenju.

MQ portal

(november, 2020)

Za MQ portal sem odpirala tematiko pomembnosti skrbi zase, ko vodimo druge.

NasmejAna

(julij, 2020)

V tem blogu sem nagovarjala tematiko izzivov odločitve iskanja pomoči.

NasmejAna

(avgust, 2020)

V tem blogu se z Ano Gobec pogovarjava o spoprijemanju z diagnozo raka pri bližnjem.

znanstveno

Psihošpancir: How to love yourself trough grief

(2023)

Predavanje za širšo javnost na temo izzivov sprejemanja sebe v žalovanjuv v okviru dogodkov, ki jih organizira Društvo psihologov Varaždin.

Magistrsko delo

(2022)

Majerič, S. (2022). Razvoj, implementacija in evalvacija intervencije za krepitev duševnega zdravja žalujočih. [Magistrsko delo, Filozofska fakulteta v Mariboru]. Digitalna knjižnica Univerze v Mariboru.

Navezovanje sočutnega stika z mladimi in njihovimi skrbniki po izgubi bližnjega

(2023)

Prispevek in predstavitev v okviru II. modula adolescentne medicine MFUM: Pristop k mladostnikom z debelostjo, motnjami prehranjevanja in motnjami hranjenja. Mladostnik s čustveno stisko in samomorilno ogroženostjo. .

Teden možganov

(2021)

Kaj se zgodi v naših možganih, da se zaljubimo, ko ljubimo in da ljubimo? Kaj se dogajanja v naših možganih po razhodu? Prisluhni mojim nasvetom za lažje spoprijemanje z razhodom.

Gledališče v učilnici in inkluzija

(2021)

Majerič, S. Gledališče v učilnici in inkluzija. 2021. Predavanje v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze v Mariboru in Gledališkim društvom AVIS.

Dosjeji Ψ

(2021)

V pogovoru z mariborskimi študenti psihologije spoznajte, kako lahko »prelivanje čustev na papir« pomaga pri skrbi za naše odnose in duševno zdravje.

V meni žalost, okrog mene žalujoči – kaj pa zdaj?

(2019)

Majerič, S. (2019). V meni žalost, okrog mene žalujoči – kaj pa zdaj?. Psihološki inkubator, 7(12), 25-28.

Kaj žalovanje je
in kaj ni?

(2019)

Majerič, S. Kaj žalovanje je in kaj ni? (2019). Predavanje v okviru Tedna možganov 2019 in za Center Naprej.

Psihološka svetovanja in spletni programi za lažjo pot skozi žalovanje.

Ustvari način žalovanja, ki dolgoročno podpira tvoje življenje.

Skupaj skozi žalovanje je program, v katerem globoko raziskujemo svoja čustva, misli in potrebe, da svojo pot z žalovanjem dolgoročno živimo čim lahkotneje in iskreneje. Program. v katerem se učiš sočutnejše in samozavestneje komunicirati s seboj in drugimi. Program za tiste, ki si želite najti svojo notranjo moč in svoj proces žalovanja prilagoditi tako, da bo upošteval vašo preteklost, sedanjost in prihodnost.

Ker si želim program ponuditi tistim, ki jih trenutno lahko da največ, te tukaj čaka vstopni vprašalnik. Z njim pa mi pomagaš zagotoviti tudi, da je vsebina čim bolj prilagojena tvojim potrebam. Odgovore bom videla samo jaz in jih brez tvoje privolitve ne bom delila z nikomer. Moj odgovor lahko pričakuješ v roku dveh delovnih dni. Prosim poglej tudi med promocije in vsiljeno pošto.

Če ne najdeš besed ali če ti je lažje, če se z mano pogovoriš, me lahko za prijavo ali z vprašanji pokličeš tudi na 051368857.

Postavi trdne temelje za bolj sočuten način žalovanja in življenja.

Mala šola žalovanja za odrasle je nastala, ker so nas v šoli o žalovanju žal naučili premalo. Ker smo zaradi tega v tem procesu mnogokrat izgubljeni, zmedeni in sami. Ker je čas, da smo mi sprememba. Zase in za tiste, ki so nam pomembni.

Kot vsaka prava šola ima tudi ta svojo vpisnico. Z njo mi pomagaš zagotoviti, da si res vpisan le, če verjamem, da ti ta program lahko zadostno pomaga. Če ne najdeš besed ali ti je lažje, če se z mano pogovoriš, me lahko pokličeš tudi na 051368857. Odgovore bom videla samo jaz in jih brez tvoje privolitve ne bom delila z nikomer. Moj odgovor lahko pričakuješ najkasneje v roku dveh delovnih dni.

Vpiši se v čakalno vrsto in bodi prvi_a obveščen_a o novih terminih
Male šole žalovanja