PSIHOLOŠKO SVETOVANJE IN SPLETNI PROGRAMI ZA LAŽJO POT SKOZI ŽALOVANJE.
Sabina Majerič

PSIHOLOGINJA SABINA MAJERIČ

Svoje poslanstvo sem našla v pomoči žalujočim in njihovim bližnjim.

Mama, ki sem jo pri osmih letih izgubila zaradi raka, me je namreč v svet poslala z mislijo: »Osrečuj in srečna boš. Vsi si želimo, da bi bila naša življenjska pot polna cvetja, a včasih ni tako. Takrat je pomembno, da ne pozabiš na svojo notranjo moč in najdeš voljo za naprej.«

Danes z vsem pridobljenim znanjem in izkušnjami tudi drugim pomagam iskati notranjo moč.

človečnost

»Vem, da v stiski potrebuješ nekoga, ki ti bo dovolil iti skoznjo s svojim tempom in hkrati pomagal verjeti, da je življenje v osnovi dobro. Da zmoreš. Da nisi sam_a in si zaslužiš oporo, tudi ko ti tvoji lastni možgani govorijo drugače. Da ne rabiš biti tiho in trpeti sam zase. Da lahko upaš in spet živiš, čeprav nikoli več enako kot do zdaj. Vezi s tistimi, ki si jih izgubil_a, ti ni treba pretrgati. Pomagati ti želim, da jo prilagodiš, tako da bo podpirala tvoje življenje.«

Leta 2019 sem z željo, da žalujoči v Sloveniji ob sebi ne bi imeli le strokovnjaka, temveč tudi sočloveka in podporno skupnost, ustanovila eno prvih in do danes največjih slovenskih spletnih podpornih skupnosti za žalujoče po različnih izgubah ter njihove bližnje –  Življenje je lahko dobro – , na Facebooku, Instagramu, TikToku in YouTubu.

celostnost

Psihološko svetovanje

Za trenutke, v katerih potrebuješ varen prostor in iskren pogovor, namenjen le tvojim potrebam.

Spletni programi, priročniki

Za trenutke, v katerih želiš s pomočjo podporne skupnosti ali popolnoma v svojem tempu spreminjati odnos do sebe in žalovanja.

Kje začeti?

Si pripravljen_a sprejeti mojo pomoč, pa ne veš, kako začeti? Piši mi – z veseljem ti pomagam.

strokovnost

Moja izobraževalna pot

Svojo pot  sem začela v okviru magistrskega študija psihologije na Filozofski fakulteti Maribor. Magistrirala sem leta 2022. V magistrskem delu sem raziskovala dejavnike najučinkovitejših intervencij za podporo žalujočim po svetu in na njihovi osnovi razvila ter implementirala spletni skupinski program Skupaj skozi žalovanje ter pozneje tudi program Mala šola žalovanja za odrasle.

Izkušnje s področja empatične podpore sem pridobivala tudi z večletnim prostovoljnim delom na enem od telefonov za posameznike v duševni stiski ter izobraževanjem v okviru Slovenskega društva Hospic. Od aprila leta 2024  sem tudi imetnica certifikata za svetovanje po načelih žalovanjske terapije kot načina rekonstrukcije pomenov. Dvoletno izobraževanje zanj sem zaključila pod okriljem ameriškega Portlandskega inštituta za izgubo in prehod, pod mentorstvom enega največjih strokovnjakov s področja terapevtske podpore žalujočim na svetu, dr. Roberta Neimeyerja in njegove ekipe.

Prikaži certifikat.

Psihološka svetovanja in spletni programi za lažjo pot skozi žalovanje.

Ustvari način žalovanja, ki dolgoročno podpira tvoje življenje.

Skupaj skozi žalovanje je program, v katerem globoko raziskujemo svoja čustva, misli in potrebe, da svojo pot z žalovanjem dolgoročno živimo čim lahkotneje in iskreneje. Program. v katerem se učiš sočutnejše in samozavestneje komunicirati s seboj in drugimi. Program za tiste, ki si želite najti svojo notranjo moč in svoj proces žalovanja prilagoditi tako, da bo upošteval vašo preteklost, sedanjost in prihodnost.

Ker si želim program ponuditi tistim, ki jih trenutno lahko da največ, te tukaj čaka vstopni vprašalnik. Z njim pa mi pomagaš zagotoviti tudi, da je vsebina čim bolj prilagojena tvojim potrebam. Odgovore bom videla samo jaz in jih brez tvoje privolitve ne bom delila z nikomer. Moj odgovor lahko pričakuješ v roku dveh delovnih dni. Prosim poglej tudi med promocije in vsiljeno pošto.

Če ne najdeš besed ali če ti je lažje, če se z mano pogovoriš, me lahko za prijavo ali z vprašanji pokličeš tudi na 051368857.

Postavi trdne temelje za bolj sočuten način žalovanja in življenja.

Mala šola žalovanja za odrasle je nastala, ker so nas v šoli o žalovanju žal naučili premalo. Ker smo zaradi tega v tem procesu mnogokrat izgubljeni, zmedeni in sami. Ker je čas, da smo mi sprememba. Zase in za tiste, ki so nam pomembni.

Kot vsaka prava šola ima tudi ta svojo vpisnico. Z njo mi pomagaš zagotoviti, da si res vpisan le, če verjamem, da ti ta program lahko zadostno pomaga. Če ne najdeš besed ali ti je lažje, če se z mano pogovoriš, me lahko pokličeš tudi na 051368857. Odgovore bom videla samo jaz in jih brez tvoje privolitve ne bom delila z nikomer. Moj odgovor lahko pričakuješ najkasneje v roku dveh delovnih dni.

Vpiši se v čakalno vrsto in bodi prvi_a obveščen_a o novih terminih
Male šole žalovanja