PSIHOLOŠKO SVETOVANJE IN SPLETNI PROGRAMI ZA LAŽJO POT SKOZI ŽALOVANJE.

Mama mi manjka

Podporna skupina za žalujoče ob materinskem dnevu. Prostor za tiste, ki vam ta dan ljubezen prinaša ovito v bolečino izgube. Pa naj je od nje nekaj mesecev, let ali desetletij.

Ker se kot materinska ljubezen tudi bolečina njene izgube nikoli popolnoma ne konča in ker obdobje okrog materinskega dne s seboj prinaša nenehne opomnike na to, sem ustvarila podporno skupino na Facebooku, kjer bomo tej bolečini skupaj dali prostor. Čaka te 14 praktičnih izzivov in tri tematska srečanjih na Zoomu, več si preberi v opisu spodaj.

Če si se našel_a v zgornjih besedah, je podporna skupina Mama mi manjka pravi naslov, da zaživiš mirnejše življenje.

 

25,00 

Ni na zalogi

Opis

Podporna skupina za žalujoče ob materinskem dnevu Mama mi manjka vsebuje druženje v zaprti skupini, s 14 podpornimi izzivi na Facebooku in 3 srečanja na Zoomu, ki potekajo v živo ter si jih lahko v FB-skupini ogledaš tudi za nazaj.

Skupina je zate:

 • ki si izgubil_a mamo ali nekoga, ki je v tvojem življenju igral njeno vlogo (pa naj je od tega minilo nekaj mesecev, let ali desetletij) in jo močno pogrešaš;
 • ki ti je ob pogledu na bližnje, ki proslavljajo svoje mame ob materinskem dnevu, težko pri srcu, čeprav jim to veselje tudi privoščiš;
 • ki si želiš svojemu žalovanju in čustvom dati prostor;
 • ki si želiš raziskovati kompleksnost svojega odnosa z mamo in poleg ljubezni upoštevati tudi občasna neprijetna čustva, o katerih pogosto ne govorimo na glas;
 • ki si želiš proslavljati nauke svojega odnosa z mamo, čeprav je ni več fizično tukaj;
 • ki se v izkušnji izgube ne želiš več počutiti sam_a in nerazumljen_a ter se želiš povezati z drugimi, ki doživljajo podobno;
 • ki želiš skozi kratke izzive in vodene psihološke vaje poskrbeti, da letošnji marec preživiš bolj iskreno in sočutno do sebe.

V FB SKUPINI: Vsak dan te bo čakalo navodilo za 3–15-minutni dnevni izziv, ki ti bo pomagal, čas nameniti svojemu odnosu z mamo in skrbi zase v tem obdobju. Temu pa bomo dodali še tematska srečanja, ki bodo tvoje delo na sebi poglobila.

 1. TEMATSKO SREČANJE: Pokaži ljubezen otroku v sebi (Zoom, TOREK, 19. 3. 2024; 18.00–19.00)

Na srečanju bomo skozi vaje pokazali ljubezen otroku, ki pogreša svojo mamo. Otroku v vsakem izmed nas. Otroku, ki se je moral z izgubo mame spopasti prezgodaj, ne glede na to, koliko je bil star, ko jo je izgubil. Otroku, ki se zaveda, da njegova mama ni bila popolna, vendar jo ima globoko v sebi vseeno rad in ne ve, kaj naj s temi velikimi, mešanimi čustvi. Otroku, ki je po njeni izgubi čutil žalost, vendar včasih tudi druga čustva, o katerih ni želel govoriti naglas. Otroku, ki bo v naši sredi sprejet točno takšen, kot bo zmogel biti in kot zmore biti  danes.

 1. TEMATSKO SREČANJE: Ni mi treba biti sam_a (Zoom, TOREK, 26. 3. 2024; 18.00–19.30)

To srečanje bo podobno druženju ob kavi ali čaju, katerih kuhanje v ta namen tudi zelo priporočam. Eno uro se bomo pogovarjali o spoznanjih, ki smo jih dobili v tej skupini do sedaj, in spoznanjih, ki nam jih je dala izguba mame. Skozi vajo, vezano na predmete, ki nas spomnijo na naše mame, pa bomo proslavljali tudi svojo povezanost z njimi v srcu. Tako se bomo še v živo učili drug od drugega in drug o drugem. Srečanje pa bo nadgradila in zaključila tudi kratka predstavitev Male šole žalovanja za odrasle. Da bomo lažje razumeli, da ni treba, da smo v svoji izkušnji, žalovanju in iskanju polnega življenja tudi po eni najgrozovitejših izgub sami_e.

 1. BONUS ZAKLJUČNO SREČANJE S Q & A: Vprašaj Sabino (Zoom, PETEK, 29. 3. 2024; 18.00–18.30)

Med našim druženjem v FB-skupini boste lahko v obrazec, pripravljen za ta namen, pošiljali tudi anonimna vprašanja, za katera želite, da jih Sabina neposredneje nagovori med srečanjem, ki bo s kratkim povezovalnim ritualom zaključilo naše druženje v skupini.

V SKUPINI BO DO 31. 3. 2024 MOŽEN TUDI OGLED SREČANJ ZA NAZAJ.

Pogosta vprašanja

Kdaj bodo potekala srečanja na Zoomu?

V tej podporni skupini se po Zoomu skupinsko srečamo 3-krat. Prvo tematsko srečanje traja 60 minut, drugo 90 minut, bonus srečanje s Q & A pa 30 minut. Če se katerega izmed srečanj ne moreš udeležiti, si jih boš do 31. marca 2024 lahko pogledal_a tudi za nazaj.

 1. Pokaži ljubezen otroku v sebi: TOREK, 19. 3. 2024; 18.00–19.00
 2. Ni mi treba biti sam_a: TOREK, 26. 3. 2024; 18.00–19.30
 3. BONUS zaključno srečanje: Vprašaj Sabino: PETEK, 29. 3. 2024; 18.00

 

Kako bodo videti dnevni izzivi? Kaj pa, če ne (z)morem izvesti vseh?

V FB-skupini boš vsako jutro našel_a nov izziv, ki ti bo vzel 3–15 minut. Gre za vprašanja in vaje, ki ti pomagajo raziskovati sebe in svoj odnos z mamo ter bolje skrbeti zase in za svoje žalovanje v tem obdobju. Izzivi so pripravljeni na osnovi psiholoških raziskav in prakse, oblikovani pa so tako, da te postopoma vodijo globlje v stik s seboj. Pri izpolnjevanju izzivov poslušaj sebe in spoštuj svoj tempo. Če čutiš, da katerega izmed izzivov (še) ne zmoreš opraviti, ga seveda lahko preskočiš in kljub temu nemoteno nadaljuješ sodelovanje v skupini. Priporočam pa ti, da poskusiš izpolniti čim več izzivov, saj boš tako od skupine odnesel_a največ.

Prav tako boš povabljen_a, da rezultate svojih izzivov v komentarjih objav na Facebooku deliš z drugimi udeleženci_kami skupine, saj se tako učimo drug od drugega.

 

Kaj pa, če mi ne bo prijetno deliti s skupino?

Deljenje s skupino nikakor ni pogoj. Nihče vas k deljenju ne bo silil, čeprav boste k temu spodbujeni. Delili boste toliko, kot boste želeli. V skupinskih programih dam zmeraj posebno pozornost temu, da lahko gre vsakdo s svojim tempom. Skupina je tukaj z namenom, da vas spodbuja, da se v njej počutite manj sami_e ter da se lahko učite tudi iz izkušenj drugih.

 

Kaj vse potrebujem za sodelovanje? Je obvezno uporabljati spletno kamero in mikrofon?

Potrebuješ račun na omrežju Facebook, saj se povezujemo v zaprti skupini na Facebooku oziroma na povezavi za srečanje po Zoomu, ki jo najdeš v skupini. Če si boš srečanja ogledal_a v živo in sodeloval_a pri njih (npr. s postavljanjem vprašanj, izvajanjem skupinskih vaj), kar zelo priporočam, si, prosim, poišči  miren prostor in uporabljaj slušalke. Tako tisto, kar nekdo pusti v skupini, tudi ostane v njej. Potreboval_a boš tudi mikrofon in spletno kamero (uporaba slednje je popolnoma tvoja odločitev, se pa spodbuja, saj se tako lažje povežemo). Koliko in kaj vse deliš s skupino, je popolnoma tvoja odločitev. Če na nekatera vprašanja ne odgovoriš oz. nanje nimaš odgovora, s tem ni nič narobe.

Smiselno je, da si pripraviš še pisalo in zvezek, kamor boš zapisoval_a novo znanje in svoje odgovore na dnevne izzive.

 

Kako imam lahko več zasebnosti?

Zdaj Facebook ponuja možnost anonimnega komentiranja v skupini. Ostalim udeležencem_kam pa bosta na seznamu članov skupine vidna tvoje uporabniško ime in fotografija profila. Med srečanji se lahko sam_a odločiš, ali imaš prižgano spletno kamero ali ne ter kaj in koliko boš delil_a s skupino. Da si bo vsebine mogoče ogledati za nazaj, se vsebina srečanj v živo snema, s svojim sodelovanjem pa se strinjaš s snemanjem. V ta namen po nakupu podpišeš tudi soglasje.

 

Ali si lahko vsebine ogledam za nazaj?

Da, možen je ogled za nazaj. Naša srečanja, ki po Zoomu potekajo v živo, bodo naknadno naložena v skupino na Facebooku in jih boš do 31. 3. 2024 lahko pogledal_a za nazaj.

 

Kakšni so pogoji za vpis? Za koga podporna skupina ni primerna in kaj narediti, če mi bo v skupini pretežko?

Skupina je namenjena odraslim žalujočim (18+). Nekatere aktivnosti so lahko potencialno čustveno prenaporne za posameznike_ce tik po izgubi (okvirno manj kot mesec dni) ali v hudi akutni stiski (če npr. pri sebi opažate intenzivne samomorilne misli). V tem primeru se dodatno priporoča iskanje individualne podpore.  Če se zgodi, da določene vaje še ne zmorete, tega ne jemljite kot neuspeh, ampak kot sporočilo o tem, koliko v tem času zmorete in kaj potrebujete. Za dodatno podporo lahko vedno prosite tudi na sabina@zivljenjejelahkodobro.com.

Program ni primeren za posameznike_ce z disociativnimi motnjami in psihozami. V primeru drugih duševnih bolezni in izzivov se, prosim, posvetujte z izvajalko na e-naslovu sabina@zivljenjejelahkodobro.com.

Za kakovosten proces je nujno še, da so udeleženci_ke v ustreznem psihofizičnem stanju. Izobraževalni proces tako ni možen z nekom, ki je pod vplivom drog, alkohola, močnih zdravil ali kakršnihkoli psihofizičnih substanc, ki bi onemogočale prisebnost. V takih primerih posameznik_ca ne more sodelovati v srečanjih v živo, šteje pa se, kot da je bil proces ustrezno opravljen, in se tudi zaračuna.

Pri tem svetovalni in izobraževalni proces ne nadomešča zdravniške ali psihiatrične obravnave, temveč ponuja nov uvid, novo perspektivo in mnenje psihologinje.

Za vključitev v program je nujno, da se strinjate tudi s pravili skupine; da se boste v pogovoru z drugimi trudili ostati spoštljivi, hkrati pa se ste pripravljeni učiti tudi iz zgodb in vprašanj drugih. Zgodb, ki jih delijo drugi_e udeleženci_ke, in njihovih imen ne boste delili z osebami izven programa brez osebne privolitve tistih, ki jih delijo s skupino. Strinjate se, da izvajalka srečanja snema, da so ta na ogled drugim v programu za nazaj. V zvezi s temi pravili boste pred vstopom v skupino podpisali še ločeno soglasje.

 

Kaj se zgodi po nakupu?

Ko je tvoje plačilo pri meni zaznano, na svoj e-mail prejmeš račun in PDF, v katerem obnovim zate pomembne informacije in s teboj delim še nekaj dodatnih nasvetov, ki ti bodo pomagali poskrbeti, da te prostor, v katerem boš med srečanji, dodatno podpre. Želim si namreč, da je ta izkušnja – poleg uporabnosti – zate tudi karseda prijazna, nežna in prijetna.

V PDF bo tudi povezava do kratke dokumentacije, ki jo, da sprejmeš informirano odločitev in lahko sodelujeva, prebereš, izpolniš in podpišeš ter mi jo izpolnjeno in podpisano pošlješ nazaj na e-naslov. Našel_a pa boš tudi povezavo do zaprte FB-skupine, v katero te spustim 15. 3. 2024.

Če v enem delovnem dnevu od plačila ne prejmeš potrditvenega e-maila, mi to, prosim, sporoči na e-naslov sabina@zivljenjejelahkodobro.com.

Psihološka svetovanja in spletni programi za lažjo pot skozi žalovanje.

Ustvari način žalovanja, ki dolgoročno podpira tvoje življenje.

Skupaj skozi žalovanje je program, v katerem globoko raziskujemo svoja čustva, misli in potrebe, da svojo pot z žalovanjem dolgoročno živimo čim lahkotneje in iskreneje. Program. v katerem se učiš sočutnejše in samozavestneje komunicirati s seboj in drugimi. Program za tiste, ki si želite najti svojo notranjo moč in svoj proces žalovanja prilagoditi tako, da bo upošteval vašo preteklost, sedanjost in prihodnost.

Ker si želim program ponuditi tistim, ki jih trenutno lahko da največ, te tukaj čaka vstopni vprašalnik. Z njim pa mi pomagaš zagotoviti tudi, da je vsebina čim bolj prilagojena tvojim potrebam. Odgovore bom videla samo jaz in jih brez tvoje privolitve ne bom delila z nikomer. Moj odgovor lahko pričakuješ v roku dveh delovnih dni. Prosim poglej tudi med promocije in vsiljeno pošto.

Če ne najdeš besed ali če ti je lažje, če se z mano pogovoriš, me lahko za prijavo ali z vprašanji pokličeš tudi na 051368857.

Postavi trdne temelje za bolj sočuten način žalovanja in življenja.

Mala šola žalovanja za odrasle je nastala, ker so nas v šoli o žalovanju žal naučili premalo. Ker smo zaradi tega v tem procesu mnogokrat izgubljeni, zmedeni in sami. Ker je čas, da smo mi sprememba. Zase in za tiste, ki so nam pomembni.

Kot vsaka prava šola ima tudi ta svojo vpisnico. Z njo mi pomagaš zagotoviti, da si res vpisan le, če verjamem, da ti ta program lahko zadostno pomaga. Če ne najdeš besed ali ti je lažje, če se z mano pogovoriš, me lahko pokličeš tudi na 051368857. Odgovore bom videla samo jaz in jih brez tvoje privolitve ne bom delila z nikomer. Moj odgovor lahko pričakuješ najkasneje v roku dveh delovnih dni.

Vpiši se v čakalno vrsto in bodi prvi_a obveščen_a o novih terminih
Male šole žalovanja